Zij-instromers Innovam succesvol in schadeherstel

Alle 12 deelnemers van tweede groep geslaagd; derde groep start in december

Na 4 maanden kunnen de zij-instromers het diploma Basis Schadehersteller behalen. Al tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op in het leerbedrijf.

10 oktober 2024

Met trots kondigt Innovam aan dat opnieuw alle 12 zij-instromers van de opleiding Basis Schadehersteller hun diploma hebben behaald. De helft van deze groep slaagde zelfs met uitstekende examenresultaten, wat hun inzet en talent benadrukt. Deze nieuwe vakmensen, afkomstig uit diverse sectoren zoals de zorg en logistiek, zijn nu klaar voor een nieuwe carrière in de schadeherstelbranche.

Diploma na 4 maanden
De opleiding Basis Schadehersteller duurt 4 maanden. In deze periode lopen de deelnemers minimaal 24 uur per week stage bij een leerbedrijf. 1 tot 2 dagen per week krijgen zij praktijktraining bij Innovam. Na de opleiding doen zij examen. Zij blijven nog 8 maanden via detachering bij het leerbedrijf om verder praktijkervaring op te doen. De intentie is dat zij na 8 maanden in dienst treden.

Samen met UWV
In dit traject werkt Innovam samen met het UWV. Het succes van dit traject toont aan hoe waardevol zij-instroom kan zijn om het personeelstekort in de sector aan te pakken. De deelnemers kijken met vertrouwen naar hun toekomst, waarin ze een positieve bijdrage leveren aan de branche.

Start derde groep nieuwe instromers
In december zal een derde groep beginnen, waarmee Innovam haar inzet voor nieuwe instroom in de schadeherstelbranche voortzet.

Meer bij Alliantie Samen werken voor werk

Lees ook de ervaring van Daniël Hoeflaken, adviseur werkgeversdiensten van UWV Werkgeversservicepunt in het artikel van de Alliantie Samen werken voor werk. Deze alliantie wordt gevormd door vier koepelorganisaties (ABU, Cedris, NRTO en OVAL) die actief zijn in het hart van de arbeidsmarkt:

Op de huidige arbeidsmarkt is er toenemende vraag naar gekwalificeerde schadeherstellers, terwijl het aanbod van vakmensen juist afneemt. “Wij zien hierin kansen voor werkzoekenden, wat hen werkzekerheid en verdere ontwikkelkansen biedt,” zegt Daniël Hoeflaken, adviseur werkgeversdiensten van UWV Werkgeversservicepunt. “Techneuten die hiervoor in aanmerking komen, zien wij al jaren niet meer ingeschreven staan. Die zijn zo aan het werk. Zij-instroom wordt voor werkgevers steeds belangrijker om de groeiende vraag naar schadeherstellers in te vullen.”

Lees het volledige artikel voor ervaringen van deelnemers en de trainer.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Zij-instroom

Voor iedereen die wil beginnen in de mobiliteitssector. Of je nu schadehersteller of fietstechnicus wilt worden, bij Innovam bereiden we je voor op je nieuwe baan.

Trainen bij Innovam

We geven trainingen voor elke functie en elk onderdeel van onze sector. Er is altijd een training die je helpt om de volgende stap te zetten.